Системска дератизација
уторак, 05 децембар 2017 09:43

deratizaci1Јавно предузеће за заштиту и унапређење живтне средине на територији ГО Обреновац ове године врши други круг систематске дератизације на територији наше општине. Период у ком ће се спровести  дертизација је 04.-25.12.2107.године. Пре самог почетка направљен је Оперативни план са стручним лицима из Завода за биоциде и медицинску екологију из Београда. Излагање родентицидних мамаца ће се вршити од периферних делова општине Обреновац ка центру (такозвани систем затварање лепезе). Планирано је да током прве недеље систематском дератизацијом буду обухваћена следећа насеља овим редом: Пољане, Конатице, Баљевац, Дражевац, Љубинић, Вукићевица, Бровић, Пироман, Ушће, Скела, Кртинска, Уровци. По завршетку дератизације у овим насељеним местима прешло би се на насеља Орашац, Дрен Грабовац, Трстеница, Стублине, Велико Поље, Ратари, Бргулице, Јасенак, Мислођин. На крају би дератизацијом била обухваћена насеља најближа Обреновцу (Забрежје, Звечка, Бело Поље, Барич и Мала Моштаница), као и сам Обреновац.

У предвиђеном периоду систематском дерaтизацијом ће бити обухваћене следеће категорије:

  1. 1.Колективне стамбене јединице;
  2. 2.Индивидуална градска домаћинства;
  3. 3.Индивидуална сеоска домаћинства;
  4. 4.Обале канала;

 Током извођења систематске дератизације стамбеног фонда (стамбене јединице и индивидуална градска домаћинства) родентицидни мамци ће битипостављани у заједничким подрумским просторијама и другим помоћним просторијама (гаражама, оставама, шупама) у зградама и кућама, као и у припадајућим двориштима. Уколико током извођења систематске дератизације екипе на терену буду уочиле активне рупе глодарана зеленим површинама око зграда или у двориштима приватних кућа, затровани мамци ће се постављати директно у њих.

За послове систематске дератизације свакодневно ће бити ангажовано 12 екипа од по два члана Завода за биоциде и медицинску екологију са припадајућом радном и заштитном опремом и возилима.

Приликом извођења систематске дератизације на територији градске општине Обреновац, користиће се препарати друге генерације антикоагулантних родентицида. Препарати поседују Решење о упису у Привремену листу Регистра биоцидних производа.

Становници општине Обреновац ће о почетку и току систематске дератизације бити обавештавани путем средстава јавног информисања (електронских и штампаних), истакнутим обавештењима на објектима на којима се врши дератизација као и преко интернет презентације Завода за биоциде и медицинску екологију.

Коментари
Додај нови Претрага
Додај коментар
Име:
емејл:
 
Наслов:
UBBкод:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
Морате навести анти-спам код који стоји на слици.

!joomlacomment 4.0 Copyright (C) 2009 Compojoom.com . All rights reserved."

 

Сервис грађана

  Пут до Ваших права 
Сазнајте како најлакше можете добити неке документе и остварити своја права

Контактирајте администрацију 
Поставите питање, пошаљите сугестију
или критику администрацији Градске општине Обреновац

Наручивање докумената
Наручите извод из матичних књига рођених,
умрлих, венчаних и држављана 

Документа / Одлуке /  Буџет
Преузмите усвојена документа, одлуке...

Правна помоћ  
Правна помоћ за све грађане Обреновца

Важни телефони
бројеви телефона устаннова и
институција

Мапа општине Обрeновац
Информишите се...

Ред вожње
на линији Обреновац - Београд

Преузмите информатор о раду ГО Обреновац

Буџет ГО Обреновац

imagesbudget