Од 1. новембра картице за попусте пензионерима у Београду
понедељак, 30 октобар 2017 13:07

сениор картица1Градоначелник Београда, Синиша Мали најавио је да ће од среде, 1. новембра, бити уведене персонализоване сениор картице за пензионере, којима ће они моћи да остваре бројне попусте.

У присуству премијерке Ане Брнабић, он је захвалио председнику Србије Александру Вучићу на идеји и спроведеним реформама које су омогућиле да се данас говори о повећању пензија и различитим бенефитима за пензионере.

Премијерка Ана Брнабић захвалила је пензионерима на свему што су урадили за Србију и изразила задовољстсво што води Владу која једнако брине о младима и пензионерима. Она је истакла да ће у наредних 10 дана пензионерима стићи најављена подршка од 5.000 динара.

Према најавама градоначелника, прву бенефит картицу престонички пензионери моћи ће да добију потпуно бесплатно. Том картицом, пензионери ће имати могућност да остваре уштеде, јер ће куповина на снижењима бити доступна на великом броју продајних места, а градоначелник очекује да ће се тек ширити мрежа трговаца код којих ће по нижим ценама моћи да се пазари уз сениор картицу.

- Наши најстарији суграђани су задужили овај град и веома је важно да им се одужимо на адекватан начин. Они су поднели највећи терет реформи и на овај начин им кажемо – хвала - рекао је Мали и додао да ће Београд сносити све трошкове израде и дистрибуције картице.

сениор картица2

Председник Градске општине Обреновац, Мирослав Чучковић је казао да се велики број приватних компанија из Обреновца пријавио да учествује у овом пројекту.

- Градска општина Обреновац је партнер овог пројекта, те ће пензионери формуларе попуњавати у згради општине. На нашој територији има 13 000 пензионера и сви они ће бити у прилици да користе благодети јавних служби, установа и приватних компанија за попусте који су за њих остварени. Наша брига о пензионерима није само кроз повећање пензија, него кроз низ акција које као локална заједница, кроз покровитељство државе, спроводимо да бисмо дали значај најстаријој популацији, људима који су градили Обреновац и Србију и који су заиста ову ствар заслужили – рекао је Чучковић.

Др Обрад Исаиловић, члан Већа Градске општине Обреновац, је истакао да је ово још један вид бриге о најстаријима.

- Пензионери, на овај начин, могу да остваре највише попуста на производе мешовите робе, а сам попуст ће изности око 10 посто, међутим ту су и попусти на здравствене услуге, фризерске услуге, занатске услуге и слично. Ово је један вид акције коју смо започели прошле године са бесплатним излетима за пензионере сваке недеље – рекао је Исаиловић.

Ову картицу од 1. новембра пензионери ће моћи да подигну у градским општинама, клубовима за старе или им може стићи на кућну адресу. Попусте пензионерима пружаће поред трговина и бројне туристичке организације, амбуланте, апотеке и слично.

Коментари
Додај нови Претрага
Додај коментар
Име:
емејл:
 
Наслов:
UBBкод:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
Морате навести анти-спам код који стоји на слици.

!joomlacomment 4.0 Copyright (C) 2009 Compojoom.com . All rights reserved."

 

Сервис грађана

  Пут до Ваших права 
Сазнајте како најлакше можете добити неке документе и остварити своја права

Контактирајте администрацију 
Поставите питање, пошаљите сугестију
или критику администрацији Градске општине Обреновац

Наручивање докумената
Наручите извод из матичних књига рођених,
умрлих, венчаних и држављана 

Документа / Одлуке /  Буџет
Преузмите усвојена документа, одлуке...

Правна помоћ  
Правна помоћ за све грађане Обреновца

Важни телефони
бројеви телефона устаннова и
институција

Мапа општине Обрeновац
Информишите се...

Ред вожње
на линији Обреновац - Београд

Преузмите информатор о раду ГО Обреновац

Буџет ГО Обреновац

imagesbudget