Уручени кључеви нових домова за двадесет и једну социјално угрожену породицу
четвртак, 26 октобар 2017 10:23

ekumeni1Данас су у насељу Шљивице уручени кључеви нових домова за двадесет и једну социјално угрожену породицу, којима су поплаве 2014. године уништиле привремене смештаје. Пројекат стамбеног збрињавања је израдила Екуменска хуманитарна организација (ЕХО) у сарадњи са Градом Београдом и Градском општином Обреновац, а новац за изградњу је обезбеђен донацијом фондације ''Swiss Solidarity'' и швајцарске организације ХЕКС-ЕПЕР.

Директор Канцеларије за управљање јавним улагањима, Марко Благојевић је истакао да дугујемо велику захвалност Швајцарској за сву помоћ коју је пружила Србији за претходне две деценије, а посебно за сву помоћ коју је пружила након поплава 2014. године.

- Ово је велика ствар за људе који нису имали решено стамбено питање пре поплава, а данас га имају. Дугујемо велику захвалност и организацији ЕХО из Новог Сада која је имплементациони партнер Швајцарској која је уложила близу 100 милиона динара у овај пројекат. Такође, велика захвалност општини Обреновац која је уложила велики напор да се овај пројекат приведе крају – казао је Благојевић.

Председник Градске општине Обреновац, Мирослав Чучковић рекао је да је данашњи догађај био дирљив и да показује да живимо у заједници која је солидарна.

- Наша обавеза је да као општина пратимо развој овог насеља и уређујемо његову околину и да насеље Шљивице буде прави центар Обреновца са завршеном комплетном инфраструктуром, преко канализације, грејања и асфалтирања улица до изградње новог и лепог игралишта који ће користити сви малишани овог насеља. Ми ћемо се трудити да, сви људи који су пре поплаве живели у општинским становима и који су током поплаве остали без њих, се осећају комфорно и да те поплаве забораве – рекао је Чучковић.

ekumeni3

Роберт Бу, извршни директор Екуменске хуманитарне организације је подсетио да је та организација у Обреновцу присутна од јуна 2014. године кроз различите пројекте и изразио задовољство због завршетка пројекта изградње 21 стана за угрожене породице.

Церемонији доделе кључева су, поред корисничких породица, присуствовали Анђела Елмигери, пројектни менаџер ХЕКС-ЕПЕР, Ненад Иванишевић, државни секретар Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре и Милорад Јанковић заменик председника Скупштине Градске општине Обреновац.

Екуменска хуманитарна организација је израдила пројекат изградње десет приземних објеката са 37 станова од чега су шест приземних објеката са 21 социјалним станом у Обреновцу и четири приземна објекта са 16 станова у Лазаревцу.

Коментари
Додај нови Претрага
Додај коментар
Име:
емејл:
 
Наслов:
UBBкод:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
Морате навести анти-спам код који стоји на слици.

!joomlacomment 4.0 Copyright (C) 2009 Compojoom.com . All rights reserved."

 

Сервис грађана

  Пут до Ваших права 
Сазнајте како најлакше можете добити неке документе и остварити своја права

Контактирајте администрацију 
Поставите питање, пошаљите сугестију
или критику администрацији Градске општине Обреновац

Наручивање докумената
Наручите извод из матичних књига рођених,
умрлих, венчаних и држављана 

Документа / Одлуке /  Буџет
Преузмите усвојена документа, одлуке...

Правна помоћ  
Правна помоћ за све грађане Обреновца

Важни телефони
бројеви телефона устаннова и
институција

Мапа општине Обрeновац
Информишите се...

Ред вожње
на линији Обреновац - Београд

Преузмите информатор о раду ГО Обреновац

Буџет ГО Обреновац

imagesbudget