Проблеми са водоснабдевањем у Обреновцу
четвртак, 12 октобар 2017 10:46

vododkrizaЗбог хаварије на централном водоводу, приликом пуштања у рад ревитализованог рени бунара и хитног испирања цевовода на прилазу овом постројењу, дошло је до рестрикције воде у деловима општине Обреновац.

Директор ЈКП " Водовод и канализација" Бранко Матић казао је да је регенерација бунара рађена први пут после 50 година и да су нове количине воде довољне за редовно водоснабдевање.

- Нових 100 литара воде по секунди добили смо на располагању. У среду смо санирали квар који се појавио услед пуштања тих нових 100 литара воде, пошто се испоставило да све оно што није рађено 50 година је кренуло са пуштањем рени бунара у погон. 50 година није постојала брига, 50 година цевоводи нису дирани и сада испливава на повшину тај проблем. Ми ћемо се трудити да све те проблеме на време отклонимо. Синоћ смо у једном периоду имали ослабљен притисак док неки делови нису имали воду. Ми смо успели да исперемо тај део цевовода и да град у четвртак ујутру има нормално снабдевање. Поново се исти проблем појавио, нажалост, мораћемо да прибегнемо рестрикцијским искључењима, како би избацили све што не ваља из цевовода на изворишту и како би грађани могли да користе тих нових 100 литара по секунди, који су били неопходни грађанима како зими тако и лети. У наредном периоду и делови Обреновца који су могли само да сањају воду, добиће воду, попут Трстенице, Стублина, Пиромана. У овом тренутку сви становници који се снабдевају са Баричког водовода имају довољне количине питке и здраве воде, док се у фабрици на Забрежју успоставља систем производње. Ми смо под сталним мониторингом Градског завода за јавно здравље и санитарне инспекције и заједно са њима радимо. Оно што иде у град је питка вода, оно што не ваља нећемо да пустимо. Сва искуљчења биће на време најављена, ми ћемо у том периоду радити чишћење цеводода сирове воде, подсећам да је питка вода по свим анализама у реду. Уколико дође до искључења она ће потрајати онолико колико буде требало да се цевоводи исперу, јер без тога имали би ситуацију како имамо па немамо воду и то би могло да траје у недоглед, пошто ми не знамо колико тога је могло да се наталожи за 50 година. Ми смо нон стоп на терену и пратимо ситуацију, не можемо рећи када може поново доћи до проблема, али имамо јасан план да када имамо довољно количина воде за грађане, ми ћемо у том тренутку вршити испирање цевовода и тако ћемо се трудити да та искључења буду што краћа и да буду на време најављена - нагласио је Матић.

Коментари
Додај нови Претрага
Додај коментар
Име:
емејл:
 
Наслов:
UBBкод:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
Морате навести анти-спам код који стоји на слици.

!joomlacomment 4.0 Copyright (C) 2009 Compojoom.com . All rights reserved."

 

Сервис грађана

  Пут до Ваших права 
Сазнајте како најлакше можете добити неке документе и остварити своја права

Контактирајте администрацију 
Поставите питање, пошаљите сугестију
или критику администрацији Градске општине Обреновац

Наручивање докумената
Наручите извод из матичних књига рођених,
умрлих, венчаних и држављана 

Документа / Одлуке /  Буџет
Преузмите усвојена документа, одлуке...

Правна помоћ  
Правна помоћ за све грађане Обреновца

Важни телефони
бројеви телефона устаннова и
институција

Мапа општине Обрeновац
Информишите се...

Ред вожње
на линији Обреновац - Београд

Преузмите информатор о раду ГО Обреновац

Буџет ГО Обреновац

imagesbudget