OШ ,,Љубомир Аћимовић" добила Брајеву машину
четвртак, 14 септембар 2017 10:55

brajeva1Слепим и слабовидим ученицима ове школе од ове недеље је на располагању Брајева машина, која ће им у великој мери омогућити да савладају тешкоће приликом писања. У основној школи "Љубомир Аћимовић" школује се два ученика са потпуним и шест са делимичним оштећењем вида. Набавка Брајеве машине део је пројекта који је Центар за квалитетно образовање реализовао са четири партнерске школе, уз помоћ Министарства за рад борачка и социјална питања.

Помоћник председника Градске општине Обреновац Драган Блажић нагласио је да се у последњих неколико месеци знатно побољшала сарадња са овом школом и да се свакодневно ради на томе како би се услови у школи поправили. 

- Приоритет су нам деца која иду у ову школу, њихови родитељи и сви запослени. Оно што смо учинили на унапређењу наставе, то је школски простор, који је обезбеђен у делу ОШ ,,Јефимија" и то им знатно олакшава сам рад. Реакције запослених, деце и родитеља говоре нам да су услови за рад знатно бољи. Радимо на томе да пронађемо стално решење, како се не би стално селили из једне школе у другу. Данас смо видели и да општина Обреновац има изузетну сарадњу са свим државним институцијама по питању образовања и ова машина ће много помоћи деци у овој школи. Оно што ме радује је да ће они увек помоћи деци којој је то потребно како би побољшали сам квалитет наставе - нагласио је Блажић.

brajeva2

Директорка ОШ "Љубомир Аћимовић" Мира Ракић рекла је да укупно осморо деце похађа школу са делимичним или потпуним оштећењем вида. Она је нагласила да ће управо због тога ова машина пружити прилику ученицима за бољи и квалитетнији рад и овом приликом се захвалила свим донаторима. 

Укупно четири Брајеве машине постоје у школама широм Србије.

Коментари
Додај нови Претрага
Додај коментар
Име:
емејл:
 
Наслов:
UBBкод:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
Морате навести анти-спам код који стоји на слици.

!joomlacomment 4.0 Copyright (C) 2009 Compojoom.com . All rights reserved."

 

Сервис грађана

  Пут до Ваших права 
Сазнајте како најлакше можете добити неке документе и остварити своја права

Контактирајте администрацију 
Поставите питање, пошаљите сугестију
или критику администрацији Градске општине Обреновац

Наручивање докумената
Наручите извод из матичних књига рођених,
умрлих, венчаних и држављана 

Документа / Одлуке /  Буџет
Преузмите усвојена документа, одлуке...

Правна помоћ  
Правна помоћ за све грађане Обреновца

Важни телефони
бројеви телефона устаннова и
институција

Мапа општине Обрeновац
Информишите се...

Ред вожње
на линији Обреновац - Београд

Преузмите информатор о раду ГО Обреновац

Буџет ГО Обреновац

imagesbudget