Одржана трећа фијакеријада у Обреновцу
понедељак, 11 септембар 2017 07:05

fijak2017Трећа смотра парадних коња и запрега одржана је на Вашаришту, у организацији Спортског коњичког клуба и под покровитељством Градске општине Обреновац. Квалитет ове манифестације препознала је цела Србија, што је и потврдио велики број клубова из читаве земље. Манифестацију је отворио председник Градске општине Обреновац Мирослав Чучковић.

Што се тиче категорија, данас смо имали вожњу прецизности у двопрегу и четворопрегу за сениоре, затим вожњу прецизности за јуниоре и децу, ревију за децу, јахање без седла кроз чуњеве. По први пут смо вршили одабир најбољег грла, односно пастува и кобиле, тако што су власници испрегнули своје коње и довели их пред судијски жири. Тако су судије могле лакше да оцене грла и прогласе најбоље," рекао је председник Комисије за пољопривреду Александар Богићевић.

Дефиле коња је и ове године кренуо са Вашаришта, поред цркве, улицом Вука Караџића до општине, затим је прошао Кнез Михајловом, а улицом Милоша Обреновића се вратио на почетак.

fijakk222017

Пре такмичарског дела, све присутне су својим изведбама поздравили чланови ЦОТК "ТЕНТ".

Велика имена коњичког спорта ни овог пута нису пропустила манифестацију којом се може похвалити мало градова у Србији. 

"Мислим да је данас одржана једна велика фијакеријада и да је Обреновац био центар света за љубитеље коња и коњичког спорта. Као и до сада, учешће је узео велики број чланова удружења. Смотра коња у овом граду је једна од највећих и најпосећенијих, а организација је беспрекорна. Обреновац је заиста чудо и увек је задовољство присуствовати прелепом догађају као што је овај," истакао је Вјекослав Пападопуло, председник Удружења одгајивача коња липицанске расе Србије.

fijak332017

Фантастичној атмосфери допринео је и велики број награда. Прво место у категорији вожње двопрегом освојио је Љубомир Трњаков, док се у четворопрегу истакао такмичар Милан Ђурђевић. Зоран Јанков је узгајивач чији је пастув проглашен за најбољег, а Лазар Нићифоровић је власник најбоље кобиле. Како је и најављено, најмлађи су имали прилике да уживају у вожњи и јахању, а најмлађи возач треће обеновачке фијакеријаде била је петогодишња Александра Дамњановић.

Стручни жири је посебну пажњу обратио и на изглед фијакера, па је епитет најлепшег добио онај којим се представила Милица Ђорђевић.

Коментари
Додај нови Претрага
Додај коментар
Име:
емејл:
 
Наслов:
UBBкод:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
Морате навести анти-спам код који стоји на слици.

!joomlacomment 4.0 Copyright (C) 2009 Compojoom.com . All rights reserved."

 

Сервис грађана

  Пут до Ваших права 
Сазнајте како најлакше можете добити неке документе и остварити своја права

Контактирајте администрацију 
Поставите питање, пошаљите сугестију
или критику администрацији Градске општине Обреновац

Наручивање докумената
Наручите извод из матичних књига рођених,
умрлих, венчаних и држављана 

Документа / Одлуке /  Буџет
Преузмите усвојена документа, одлуке...

Правна помоћ  
Правна помоћ за све грађане Обреновца

Важни телефони
бројеви телефона устаннова и
институција

Мапа општине Обрeновац
Информишите се...

Ред вожње
на линији Обреновац - Београд

Преузмите информатор о раду ГО Обреновац

Буџет ГО Обреновац

imagesbudget