Премијерка Ана Брнабић са члановима НАЛЕД - а
петак, 01 септембар 2017 18:54

anledУ Београду је данас одржан радни састанак чланова и партнера Националне алијансе за локални економски развој НАЛЕД са председницом Владе Србије Аном Брнабић. У дијалогу са градоначелницима, привредницима, лидерима цивилног друштва и међународне заједнице које окупља НАЛЕД, премијерка и њен стручни тим представили су програм и резултате рада Владе и реформске приоритете за наставак економског развоја Србије. 

Брнабић је након састанка са члановима и партнерима НАЛЕД-а истакла да је то био први у низу њених састанака са привредом, страним и домаћим инвеститорима, као и сектором малих и средњих предузећа. Она је пренела да је јуче добила дугу листу питања од чланова НАЛЕД-а и да је хтела да им пренесе који су приоритети Владе. Три стуба на којима почива политика Владе Србије су економске реформе - економска снага и стабилност, затим реформа јавне управе, како би имали ефикасну администрацију која је ту за своје грађане и привреду, а као трећи стуб је владавина права. Кров свега јесте регионална стабилност, навела је Брнабић, додавши да реформа образовања и дигитализација могу да обезбеде Србији дугорочно одржив раст.

Овакви сусрети прилика су да представници локалних самоуправа изнесу своје привредне проблеме, а према речима председника Градске општине Обреновац Мирослава Чучковића један од таквих у Обреновцу је хотел. Он је изразио очекивање да ће држава наћи адекватно решење за овај објекат тим пре што у његовој околини ничу важни инфраструктурни објекти који ће повећати интересовање будућих инвеститора. 

naled2

- У договору са председницом Владе тражимо брзо решење тог проблема, са обзиром да је Влада Републике Србије власник тог објекта. Он нема пословну активност већ неколико година и додатно је уништен после поплаве. Улаз у град не може да буде са тако уништеним објектом и сви заједно морамо да се потрудимо да нађемо решење. Људи који се баве туризмом и хотелијерством су преузели нашу документацију око тог објекта, конкретно његову величину, величине плаца око њега, цену и све оно што би требали да уложе да би тај објекат засијао пуним сјајем. Сви они виде да ће аутопут бити завршен у врло кратком року и виде инвеститоре који су већ отворили фабрике и оне инвеститоре који их граде. Они тачно знају да ти капацитети могу задовољити ту врсту пословног света. Оно што радује све грађане Србије, чули смо да ће бити озбиљних повећања плата и да ће се то десити врло брзо, до краја године. Оваква врста састанака би била потребнија чешће, пошто је то прилика да се размењују мишљења и долази до решења - нагласио је Чучковић. 

Коментари
Додај нови Претрага
Додај коментар
Име:
емејл:
 
Наслов:
UBBкод:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
Морате навести анти-спам код који стоји на слици.

!joomlacomment 4.0 Copyright (C) 2009 Compojoom.com . All rights reserved."

 

Сервис грађана

  Пут до Ваших права 
Сазнајте како најлакше можете добити неке документе и остварити своја права

Контактирајте администрацију 
Поставите питање, пошаљите сугестију
или критику администрацији Градске општине Обреновац

Наручивање докумената
Наручите извод из матичних књига рођених,
умрлих, венчаних и држављана 

Документа / Одлуке /  Буџет
Преузмите усвојена документа, одлуке...

Правна помоћ  
Правна помоћ за све грађане Обреновца

Важни телефони
бројеви телефона устаннова и
институција

Мапа општине Обрeновац
Информишите се...

Ред вожње
на линији Обреновац - Београд

Преузмите информатор о раду ГО Обреновац

Буџет ГО Обреновац

imagesbudget