Уклањање графита са јавних објеката
понедељак, 15 мај 2017 11:26

grafit1Уз помоћ нове мултифункционалне машине ЈКП "Обреновац", рано јутрос уклоњени су графити са зидова Основне школе "Јован Јовановић Змај". Том приликом председник Градске општине Обреновац Мирослв Чучковић нагласио је да сви морају заједно да воде рачуна о изгледу места у коме живе.

 
- Представници општине ће, перманентно, сваког понедељка контролисати јавне објекте и заједно са комуналним предузећем уклањати постојеће графите. С обзиром да су аутори ових порука и ових графита на зиду млади, ја апелујем на њих да искористе могућност коју даје наша Канцеларија за младе, да иду на бесплатне часове плеса, на бесплатне часове гитаре, на бесплатне часове цртања и сигуран сам да са тим врстама вештина ће моћи лакше да освоје жељену особу него што ће уништавати своју школу или уништавати неке друге јавне објекте. Ми јесмо ову машину купили за ову намену, али са жељом да она што мање ради. Наш циљ јесте да наш град буде леп, умивен и да га сви заједно чувамо - рекао је Чучковић.
 
Према речима надлежних и наредних дана и недеље са зидова свих јавних установа скидаће се графити, како би фасаде изгледале лепше.
 
Директорка Основне школе "Јован Јовановић Змај", Вера Ђорђевић, захвалила се Јавном комуналном предузећу за ову акцију, а свим ученицима је поручила да своју креативност могу да искажу и на други бољи начин.
 
grafit2
 
- Има много бољих начина од овог, на часовима, на изборним предметима, а пре свега, ми правимо договор са ученицима да изаберемо један зид и да на том зиду раде мурале и то би био један од начина за позитивну креативност. Не можемо све назвати конструктивном креативношћу, јер неки графити не спадају у ту врсту креативности. Апелујем на све ученике, као и на родитеље да им објасне да је ово само наношење штете - нагласила је Ђорђевић.
 
Директор Јавног комуналног предузећа Зоран Лапчевић је рекао да је машина за укљањање графита стално у акцији јер се грађани не обазиру на апел да не пишу по фасадама. 
 
- Идеја ове данашње акције није само да се очисти простор као такав, већ да се код суграђана пробуди свест о очувању града, почев од ходника и улаза зграда у којима живимо, преко јавних објеката па све до улице. Ако у томе успемо, онда смо победили, јер град може да буде леп само ако то сви заједно желимо. Град је онакав каквим га ми направимо - казао је Лапчевић.
 
 
Коментари
Додај нови Претрага
Додај коментар
Име:
емејл:
 
Наслов:
UBBкод:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
Морате навести анти-спам код који стоји на слици.

!joomlacomment 4.0 Copyright (C) 2009 Compojoom.com . All rights reserved."

 

Сервис грађана

  Пут до Ваших права 
Сазнајте како најлакше можете добити неке документе и остварити своја права

Контактирајте администрацију 
Поставите питање, пошаљите сугестију
или критику администрацији Градске општине Обреновац

Наручивање докумената
Наручите извод из матичних књига рођених,
умрлих, венчаних и држављана 

Документа / Одлуке /  Буџет
Преузмите усвојена документа, одлуке...

Правна помоћ  
Правна помоћ за све грађане Обреновца

Важни телефони
бројеви телефона устаннова и
институција

Мапа општине Обрeновац
Информишите се...

Ред вожње
на линији Обреновац - Београд

Преузмите информатор о раду ГО Обреновац

Буџет ГО Обреновац

imagesbudget