Обележена годишњица погибије мајора Небојше Тепавца у Вукићевици
среда, 05 април 2017 10:46

tep2017У селу Вукићевица данас је одржан помен настарадалом мајору Небојши Тепавцу. Мајор Небојша Тепавац је 5. априла 1999. године страдао од дејства противрадарске ракете НАТО-а, извршавајући борбени задатак у саставу 8. ракетног дивизиона 250. ракетне бригаде ПВО.

Сваке године 5. априла, на месту погибије мајора Тепавца, породица, пријатељи, представници Градске општине Обреновац и удружења бораца полажу венце на спомен обележје.

Приликом обраћања присутнима председник Градске општине Обреновац Мирослав Чучковић је рекао се већ 18 година обележава на истом месту трагичан датум и нагласио да се никад не смеју заборавити жртве које су пале за слободу.

- Сви ослободиоци наше државе, наше отаџбине и нашег Обреновца имаће пуно поштовање свих нас. Акција ,,Милосрдни анђео" је однела нашег анђела. Оно што нас данас храбри је да ће 2017. година бити обележена набавком нове опреме и та акција ће имати један циљ да све остале будуће агресоре одврати од чињенице да могу једну земљу да бомбардују и да та одлука Владе Републике Србије буде спокојство за ове малишане који су данас са нама. Живела Србија и вечна слава нашег мајора Тепавца - истакао је Чучковић.

tep3017

Мајор Небојша Тепавац рођен је 27. марта 1961. године у Шапцу. Завршио је Ваздухопловну војну гимназију у Мостару и Ваздухопловно-техничку војну академију у Рајловцу. У току рата био је на дужности командира батерије за вођење ракета. Дана 5. априла 1999. године на ватреном положају у селу Вукићевица, општина Обреновац, извршавајући борбени задатак у саставу борбене послуге 8. ракетног дивизиона 250. Ракетне бригаде ПВО, од дејства противрадарске ракете НАТО-а смртно је страдао. Постхумно је одликован Орденом за заслуге у области од бране и безбедности I степена и унапређен у чин мајора. Сахрањен је на Новом бежанијском гробљу у Београду. Због херојске жртве од 2013. године једна улица у Обреновцу носи назив по мајору Небојши Тепавац.

Коментари
Додај нови Претрага
Додај коментар
Име:
емејл:
 
Наслов:
UBBкод:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
Морате навести анти-спам код који стоји на слици.

!joomlacomment 4.0 Copyright (C) 2009 Compojoom.com . All rights reserved."

 

Сервис грађана

  Пут до Ваших права 
Сазнајте како најлакше можете добити неке документе и остварити своја права

Контактирајте администрацију 
Поставите питање, пошаљите сугестију
или критику администрацији Градске општине Обреновац

Наручивање докумената
Наручите извод из матичних књига рођених,
умрлих, венчаних и држављана 

Документа / Одлуке /  Буџет
Преузмите усвојена документа, одлуке...

Правна помоћ  
Правна помоћ за све грађане Обреновца

Важни телефони
бројеви телефона устаннова и
институција

Мапа општине Обрeновац
Информишите се...

Ред вожње
на линији Обреновац - Београд

Преузмите информатор о раду ГО Обреновац

Буџет ГО Обреновац

imagesbudget